Очаквам с интерес дискусията по т. нар. дигитална дипломация, темите

...
Очаквам с интерес дискусията по т. нар. дигитална дипломация, темите
Коментари Харесай

Мария Габриел от Люксембург: Киберсигурността и борбата с дезинформацията са важни теми за нас

Очаквам с интерес полемиката по така наречен цифрова дипломация, тематиките за киберсигурността и битката с дезинформацията са доста значими за България. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел пред български публицисти при идването си за присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.

По нейните думи министрите ще обсъдят ситуацията в Украйна. Те ще се срещнат с последните вести от мястото на събитията в диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба. Очаквам полемика по формулата за мир на президента Володимир Зеленски, добави Габриел.

По нейните думи предлагането на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел за нарастване с 3,5 милиарда евро на военната помощ за Украйна цели финансовата резистентност на европейския механизъм за поддръжка на мира. Когато става дума за военна поддръжка, считам, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа трипистов метод. За България е значимо къде и по какъв начин се ситуира, заключи вицепремиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР