Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения.

...
Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения.
Коментари Харесай

Радев: Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения

Очаквам Народното събрание да подходи отговорно и да извършва своите отговорности. 49-ото Народно заседание следва да одобри значимите закони по Плана за възобновяване и резистентност, както и държавния бюджет, без значение от изхода на процедурата за лъчение на държавно управление.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден. Държавният глава подсети, че от приемането на основните закони зависят парите на българите, промените в страната и пълноценната ни европейска интеграция.

Отговорност на политическите сили е да дефинират при какви условия са подготвени да влязат в съдружен формат на ръководство и по какъв начин да съхраняват доверието на своите гласоподаватели, уточни президентът Радев.

Държавният глава съобщи, че скоро ще разгласи и по кое време ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Помолен за коментар на случая с действието против основния прокурор Иван Гешев президентът съобщи, че всяко посягане против здравето и живота на всеки български жител е неприемливо, още повече когато става въпрос за посягане против българска институция.

Президентът прикани способените органи допустимо най-бързо да открият всички условия по случая и да изправят причинителите пред българския съд.

„ Подобни действия би трябвало да се санкционират с най-голямата суровост на закона “, уточни още президентът Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР