Очаквам отнемане на лекарски права и призовавам Българския лекарски съюз

...
Очаквам отнемане на лекарски права и призовавам Българския лекарски съюз
Коментари Харесай

Случаят Даная: Министър Хинков очаква да бъдат отнети лекарските права на участнизите в записа

Очаквам лишаване на лекарски права и приканвам Българския лекарски съюз да се намеси по случая със записа от „ Пирогов “, в който се чува по какъв начин медици от незабавната болница насочат закани против околните на Даная. Това съобщи в ефира на bTV здравният министър проф. Христо Хинков.

„ Ужасно е това, което е казано. Това не може да бъде доктор. Това е форма на садистично наслаждение да се чака, че хората, които са претърпели една болежка, ще продължат да изпитват болежка. Има етична комисия на БЛС и чакам, че тя най-накрая ще вземе едно съществено мнение и може да реши да отнеме лекарските права на този човек. Абсолютно би трябвало за такова изявление да се направи съществено следствие, да се приказва с този човек от Комисията по лекарска нравственос и тя да предложи да му се лишават най-малко краткотрайно правата “, изясни той.

Миналата седмица софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане по случая „ Даная “. То е за породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване, представляващо нараснала заплаха.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР