Очаквам най-късно до 5 септември да бъде отворено за движение

...
Очаквам най-късно до 5 септември да бъде отворено за движение
Коментари Харесай

Най-късно до 5 септември отварят движението на кръстовището на ул. „Раковски“ и ул. „Граф Игнатиев“

Очаквам най-късно до 5 септември да бъде отворено за придвижване кръстовището на бул. „ Раковски “ и ул. „ Граф Игнатиев “. Това сподели по време на инспекцията си на строителния обект столичният кмет Йорданка Фандъкова, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

В инспекцията взе присъединяване и зам.-кметът Евгени Крусев. Кметът Фандъкова още веднъж акцентира, че държи да се работи качествено и да се съблюдават периодите.

Техническият началник Гигов увери столичния кмет, че компанията реализатор работи интензивно за превъзмогване на забавянето, което се натрупа в резултат на дъждовните дни през юли. Ежедневно се работи по цялата дължина на обекта, като общо 110 индивида извършват разнообразни задания по реконструкцията на „ Граф Игнатиев “ с площадите „ Славейков “ и „ Гарибалди “, ул. „ Солунска “ и градината пред „ Свети Седмочисленици “, сподели Гигов.

До момента в сектора е сменена канализацията, която беше на 100 години, построени са нови водопроводни и канализационни отклонения, положени са кабелите на осветлението, построен е релсовият път по ул. Граф Игнатиев “ в зоната сред бул. „ Витоша “ и площад „ Гарибалди “, както и на площад „ Славейков “. В момента се поставя асфалт на кръстовището на ул. „ Раковски “ и ул. „ Граф Игнатиев “. Започна и възобновяване на фонтана на площад „ Славейков “, като се построяват нови инженерни връзки, а бронзовата чаша на фонтана е предадена в профилирано ателие за реституция. „ При подобаващи атмосферни условия чакам към края на октомври да бъде изцяло построено трамвайното трасе и да се възвърне придвижването на трамваите “, сподели кметът Фандъкова. След това ще продължи работата по построяването на пешеходната зона.

До 15 септември би трябвало да бъде изцяло приключена ул. „ Солунска “, а до края на октомври да бъдат приключени строителните действия в градината на „ Свети седмочисленици “.

Кметът Фандъкова се срещна на обекта и със студенти трети курс от Университета по архитектура, строителство и геодезия, които са на стаж във компанията реализатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР