Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани

...
Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани
Коментари Харесай

Радев се скара на депутатите: Ще доведете държавата до пълен блокаж

" Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските жители и страната и да конституират парламент, тъй като проблемите, които би трябвало да се вземат решение, са доста ", съобщи пред публицисти в Брюксел президентът Румен Радев.

Държавният глава уточни, че освен има значими закони, които Народното събрание е належащо да одобри, само че и редица значими държавни органи, които са конституционно открити, са в повърхностен състав или работят отвън мандата си. Той даде образец с Висшия правосъден съвет, Инспектората към него, Конституционния съд и Българска народна банка, за които предходни парламенти не са изпълнили задължението си да попълнят състава им в точния момент.

" Това също е голям проблем. Ако по този начин продължаваме, ще доведем до цялостен блокаж на страната ", сигнализира Румен Радев.

Държавният глава сподели, че може да връчи мандат за сформиране на държавно управление едвам когато има структурирани парламентарни групи.

" В тази дълбока рецесия служебното държавно управление изрично няма да повдига тематиката и да работи за това българските жители - битови консуматори, да отидат на свободния пазар на електрическа сила ", съобщи още президентът.

Радев изрази вяра идващото постоянно държавно управление също да работи в тази посока.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР