Очаквам на този Консултативен съвет за национална сигурност да стане

...
Очаквам на този Консултативен съвет за национална сигурност да стане
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам на този КСНС да стане ясно какви мерки предприема България относно рисковете за националната сигурност

Очаквам на този Консултативен съвет за национална сигурност да стане ясно още един път какви са ограниченията, предприемани от България, за неутрализация на рисковете и заканите за сигурността на страната ни, съобщи кореспондент на Novini.bg. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила след обществената лекция на тематика „ Социално-икономическо развиване на България – провокации и вероятности “, която се организира в УНСС във връзка откриването на Младежки стопански конгрес 2018.

„ Преди съвсем една година имаше подобен съвет и ясно взети решения за създаване на нужните отбранителни качества, за модернизацията на българската войска, за повишение статуса на военнослужещите “, разяснява Радев.



По думите му президентът в този момент желае да чуе отговори на върпоса какво би трябвало да се направи, с цел да бъдат изпълнени тези решения.

„ Ще разгледаме ситуацията освен в Сирия, само че и в България. Ще разясняваме и неспокойната конюнктура на Балканите – какво вършат съседите към нас, какви модернизационни стратегии разпростират, какви разноски имат за въоръжение и защо се готвят “, уточни президентът.



Той добави още, че ще се разиска тематиката какво вършим ние като модернизационни стратегии, както ще се приказва и по ограниченията, които би трябвало да се вземат.

„ Колективната система за сигурност в НАТО, груповата защита не неглижира построяването на наш личен защитителен потенциал, а в противен случай. Налага го и всички ние би трябвало да го осъзнаем “, уточни президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР