Очаквам на 151-ата годишнината от рождението на лидера на ВМРО

...
Очаквам на 151-ата годишнината от рождението на лидера на ВМРО
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Очаквам сблъсъци по време честванията, посветени на Гоце Делчев


Очаквам на 151-ата годишнината от рождението на водача на Вътрешна македонска революционна организация Гоце Делчев в Северна Македония. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.

„ Очаквам конфликти, тъй като очевидно избрани политически сили и техните симпатизанти потеглят към този празник с такова въодушевление и такава подготовка. От друга страна, както се знае, ВМРО- ДПМНЕ също приготвя техните симпатизанти за много съществени “, изясни той.

Милен Керемедчиев означи също по този начин, че в това време България е в – две от партиите вършат всичко допустимо да вдигнат своите резултати с антимакедонско говорене.

„ Едната желае да се върне в Народното събрание, а другата – да усъвършенства резултатите си на изборите. Ето за какво считам, че несъмнено ще се търси провокация и на министерствата на вътрешните работи от двете страни на граница, сигурно ще има както провокации, по този начин и конфликти “, сподели още някогашният зам.-министър в Министерство на външните работи.

Той акцентира, че от България и Северна Македония са декларирали, че няма да позволен конфликти, само че по-правилно било да заявят, че ще се постараят това да не се случи. Според него няма по какъв начин да се блокира цялостен град или да се опази цялото трасе от границата до мястото на честванията.

„ Посещението на служебния вътрешен министър и шефа на ДАНС в Скопие по-скоро сподели, че България ще направи някаква предварителна селекция на преминаващите още на граничния пункт “, сподели още Милен Керемедчиев. Той допусна, че по-агресивните и няма да могат да влязат на територията на Северна Македония. Не счита обаче, че македонските управляващи ще се опитат да спрат евродепутата Ангел Джамбазки.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР