Очаквам много труден мач, защото ще се изправим срещу най-добрия

...
Очаквам много труден мач, защото ще се изправим срещу най-добрия
Коментари Харесай

Шимунджа призна: По-важно е да станем шампиони

" Очаквам доста сложен мач, тъй като ще се надигнем против най-хубавия клуб от Белгия във етапа на елиминацията. Най-важното е да мислим мач за мач и да бъдем най-хубавите в утрешния дуел. Много е значимо да не мислим за проблемите на Андерлехт, а по тази причина ние да бъдем най-хубави на терена. Единственото, което знаем, че са най-големият тим в Белгия. Знаем, че са доста нападателен тим и ние се приготвяме по тази причина. Трябва да бъдем доста умни. Те играят по друг метод ", сподели наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа преди утрешния първи мач от елиминационната фаза на Лигата на конференциите против белгиийския Андерлехт.

Специалистът още веднъж акцентира, че за него е по-важно тимът да стане първенец на България, само че няма да пести сили и в Европа.

" Всички футболисти са подготвени да играят, в това число и Пипа, който към този момент има нужното равнище да бъде на пейката. Всички сме дружно и имам вяра, че ще се оправим. Всеки клуб среща рецесия от време на време, това е обикновено, само че когато срещаш такова огромно име, би трябвало да си подготвен. За мен по-важно е да станем първенци, в сравнение с да продължим напред. Това ни е главната цел, само че това не значи, че на следващия ден ще сме отпуснати. Участваме и в трите надпревари - шампионата, купата и Европа. Във всички тези шампионати желаеме да спечелим ”, добави наставникът.



Кирил Десподов също показа мнението си преди конфликта с белгийския гранд.

„ Всички в съблекалнята са подготвени. Това са едни прелестни мачове на европейската сцена, които си заслужихме с положителната игра в Лига Европа. Надявам се да успеем да повторим триумфите си и в Лигата на конференциите. Играем против един доста добър противник, а най-важното е по какъв начин ще подходим в мача. По метода, по който се приготвяме считам, че ще успеем да влезем крепко в дуела против Андерлехт “, стартира капитанът на Лудогорец.

„ Съперниците, с които играхме в Турция, са едни грандове, против които показахме, че можем да се надиграваме с огромни европейски тимове. Същото го показахме през есента и в шампионата Лига Европа, където също доказахме, че може да се надиграваме с огромни клубове като Рома и Реал Бетис. Ще създадем финален разбор с треньорския щаб и мисля, че сме готови добре за Андерлехт “, сподели още той.

На въпрос дали белгийският отбор има преимущество, защото до в този момент играе в локалното състезание, за разлика от Лудогорец, който има единствено един формален дуел, Кирил Десподов съобщи: „ Със сигурност това е едно преимущество за тях, тъй като те играят състезание, а ние сме изиграли единствено един формален мач. Направихме една чудесна подготовка и считам, че сме изцяло подготвени да посрещнем Андерлехт “.

„ Мисля, че играчите, които липсват, са едни футболисти, които оказват помощ на тима, само че момчетата, които ще заемат техните места имат задоволително качество, с цел да бъдат в Лудогорец “, приключи Кирил Десподов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР