Очаквам министър Цеков незабавно да заведе дело за собствеността на

...
Очаквам министър Цеков незабавно да заведе дело за собствеността на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Регионалният министър да заведе дело за собствеността на руската църква

" Очаквам министър Цеков неотложно да заведе дело за собствеността на храма. Като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес и храмът ще бъде отворен още веднъж за хората ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Прочетете още
В сряда след инспекция на прокуратурата стана ясно, че България е благосъстоятелност на съветската черква в София.

Скандалът по отношение на собствеността на църквата се развихри през септември, когато свещениците от съветската църковна задача в София бяха извикани в имиграционната работа на България. Връчена им бе молба да изоставен страната ни до 24 часа, защото съставляват опасност за националната сигурност. Става дума за игумена на задачата на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, секретаря на задачата протойерей Евгений и чиновник на храма.

От ДАНС потвърдиха, че са наложени насилствени административни ограничения „ експулсиране ", „ лишаване правото на престояване " и „ възбрана за влизане в Република България " за интервал от пет години на трима непознати жители.

Сигнал до висшата административна прокуратура за собствеността на църквата беше подаден от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев.

" Удовлетворен съм от това, че се потвърдиха нашите обосновани догатки за това, че собствеността на храма е на българската страна ", сподели още Пеевски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР