Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ

...
Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска незабавно да бъде освободен шефът на АПИ

" Очаквам министър Гроздан Караджов неотложно да освободи ръководителя на АПИ поради чиито дейности и бездействия е нарушен публичният интерес в интерес на привилегировани компании ".

Това написа във " Facebook " министър председателят в оставка Кирил Петков. По думите му дейностите на Министерство на регионалното развитие и АПИ от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно болшинство, което " да пресече вечно порочните модели на предходната власт и да върне институциите на жителите ".

" За следващ път сламени служители и брокери влязоха в акция за запазване на държавната хранилка за строителните компании, близки до ГЕРБ и кръговете към тях. Същите, взели стотици милиони на мрачно за работа по пътищата, с контракти, по които текат инспекции поради порочни строителни практики ", написа още Петков.

" С прекратяването на новите, транспарантни публични поръчки, АПИ попречва пътната поддръжка в страната в идващите 6-7 месеца и слага в риск здравето и живота на жителите. Това не би трябвало да се позволява ", безапелационен бе министър председателят в оставка.

Той чака депутатите незабавно да обсъдят казуса в районната комисия и да излязат със законосъобразно решение, което да подсигурява, че българските пътища ще се поддържат без пропуск, в това число през зимния сезон.

" Очаквам способените органи, в това число прокуратурата, да се сезират по осъществените нарушавания и да възобновят инспекциите по работата на строителните компании и целесъобразното консумиране на стотиците милиони обществени средства ", приключи Кирил Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР