„Очаквам коалиционният съвет тази вечер да следва постигнатите с консенсус

...
„Очаквам коалиционният съвет тази вечер да следва постигнатите с консенсус
Коментари Харесай

Румен Радев: Заради РСМ кабинетът да не губи фокус върху социално-икономическата криза


„ Очаквам съдружният съвет довечера да следва постигнатите с консенсус мнение и оферти от КСНС от януари. Да отстоява българския интерес и копенхагенските критерии за участие, които се базират доста тъкмо върху човешките права и недопускане на дискриминация “.

Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

"Ако всичко това се случи, ние по най-хубавия метод ще помогнем на Република Северна Македония да върви стабилно по този път ", добави той.

"Що се отнася до свикването на КСНС се надявам, че поради фокуса, който е подложен от държавното управление върху външната политика, то няма да губи от взор тежката социално-икономическа рецесия в страната ", съобщи още президентът.

"Очаквам този порив и сила, които се влагат за решение на проблемите на РСМ по нейния път към Европа, да се ползват в не по-малка степен за решение на проблемите на българските жители ", добави Радев.

По думите му увеличението на бедността е обезпокоително. Той чака вниманието да е фокусирано върху инфлацията, цените, както и това, което се случва в енергетиката и в топлофикациите.

Относно така наречен български „ Магнитски” Радев съобщи: "Очевидното отвращение на прокуратурата да се бори с корупцията в България не значи, че би трябвало да се погазват съществени закони и човешки права, с цел да се търси правдивост. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР