Очаквам годишният ръст в сектора да продължи със стабилни темпове,

...
Очаквам годишният ръст в сектора да продължи със стабилни темпове,
Коментари Харесай

Eurospeed с нов оперативен център

Очаквам годишният растеж в бранша да продължи със постоянни темпове, което ще докара до в допълнение модернизиране на сектора и отварянето на нови работни места, споделя Николай Рашков, действен шеф на транспортната компания

- Kак ще се трансформира транспортният бизнес, с цел да реализира задачите на Зеления пакт?

- Много от измененията са към този момент факт, като резултатът им занапред ще се ускорява. Наблюдаваме внезапна декарбонизация на употребяваните транспортни средства и цялостна цифровизация на следенето и обработката на документи. Нагледен образец е междинната възраст (18 месеца) на оперираните от EuroSpeed товарни коли. Успешното ни партньорство с един от международните водачи, DAF Trucks, ни дава достъп до техните най-актуални разработки, а противоположната връзка, която те получават от нашите полеви проби, води до фрапантно редуциране на процеса от първообраз до серийно производство.

- Планираните вложения от близо 2 милиарда евро до 2023 година какъв резултат ще имат върху развиването на интернационалния превоз в България?

- Очаквам годишният растеж в бранша да продължи със постоянни темпове, което ще докара до в допълнение модернизиране на сектора и отварянето на нови работни места. Традиционно сходен тренд следим в IT бранша, само че забавен факт е, че преобладаващият дял на капиталовия капитал в интернационалния превоз е български. Транспортни компании от България заемат все по-голям пазарен дял в транспорта на артикули на територията на Европа.

- След Брекзит по какъв начин се промени транспортният бизнес сред Европа и Англия?

- Брекзит е икономическо събитие с извънредно неразбираеми последствия. И при нас като транспортьор преходът не минава без разтърсвания. Британската стопанска система е мощно подвластна от европейския стокообмен, който няма по какъв начин да спре.

- В момента от какви фрагменти има потребност браншът?

- Освен потребността от квалифицирани водачи на камиони браншът се нуждае от хора с готовност за кариера в интернационалните търговски интервенции. Ръководенето на транспортните процеси е извънредно динамичен развой, който прилича повече борсова търговия, в сравнение с административна активност. Това значи, че комерсиалните ни екипи правят няколко десетки микропреговори с сътрудници и клиенти всеки час. Тази година следва отварянето на новия ни търговски офис в София, който ще стане главен действен център на подобен екип. Началната инвестиция е 225 хиляди евро, като задачата ни е да осигурим съвременна работна среда, която освен не отстъпва, само че и превъзхожда европейските ни сътрудници. 

Венцислав Савов. Текстът е оповестен в бр. 5/ 2021 на сп. „ Мениджър “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР