Очаквам добра реколта от пшеница през тази година, обяви днес

...
Очаквам добра реколта от пшеница през тази година, обяви днес
Коментари Харесай

Очакваме добра реколта от пшеница и слънчоглед

Очаквам добра годишна продукция от пшеница през тази година, разгласи през днешния ден министърът на земеделието в оставка Иван Иванов на брифинг пред Българска телеграфна агенция край село Боздуганово. Той даде старт на жътвената акция 2022 и зажънване на ръжта по интернационалния план " Хляб на мира ", оповестиха от отрасловото ведомство.

" През тази година са засети към 15 млн. дка с пшеница и чакаме по данни на Министерството на земеделието рандеман от 7 млн. тона ", означи министърът. Според него ще бъдат обезпечени както потреблението на нашата страна, по този начин и обичайните количества за експорт. Решението за нулева ставка за хляба ще бъде взето на следващия ден в пленарна зала, сподели още Иванов.

Министърът на земеделието в оставка акцентира, че чака годишна продукция, която да не бъде по-лоша от тази през 2021 година Добра годишна продукция се чака и от слънчогледа, уточни още той като предвижда опазване на добивите от предходната година.

Земеделският министър в оставка чака още понижаване или най-малко задържане на цената на пшеницата от остарялата годишна продукция през идната седмица. По думите му не би трябвало да се позволява пшеницата от Украйна да докара до срив на цената на българския пазар. " Това е решение на Европейска комисия и аз не мога да предвиждам какво количество ще бъде доставено в България ", сподели още земеделският министър в оставка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР