Очаквам да победя, а не да ходя на балотаж. След

...
Очаквам да победя, а не да ходя на балотаж. След
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Време е хората да се усетят представени

„ Очаквам да победя, а не да отивам на балотаж. След 33 години власт на парите е време хората да се усетят показани ”. Това съобщи претендентът за кмет на София Ваня Григорова, оповестява.

„ Гласувах за София, в която всеки жител може и би трябвало да бъде чут. Надявам се, че разногласията през вчерашния ден не са засенчили идете и посланията на претендентите. Призовавам всеки от нас да не се приема за глух очевидец на това, което се случва в неговия живот. Ние не сме статисти, а участници в политиката. Сега би трябвало да покажем какво желаеме и какво не желаеме да се случва в София ”, сподели Григорова.

„ Гласувах за София, която би трябвало да бъде по-светъл и по-свободен град, освободен от властта на парите, град, в който всеки се усеща като вкъщи си. Призовавам хората да излязат и покажат, че хората са по-важни и от машините ”, сподели тя.

Според нея не е значимо дали жителите ще гласоподават на машини, или с хартиени бюлетини, а каква ще е волята им.

„ Тя може да бъде изразена както машинно, по този начин и с хартия. Защото голяма част от европейските страни гласоподават с хартия. Има страни, в които се гласоподава и електронно или машинно. Не бива да трансформираме технологията във водеща тематика, когато водещата тематика би трябвало да бъдат концепциите за това по какъв начин би трябвало да се промени София през идващите 4 години ”, сподели Григорова.

Днес България избира локалната власт. Малко над 6 милиона и 48 хиляди души имат право да гласоподават на изборите за кметове, кметски наместници и общински съветници.След последните решения на ЦИК този път гласоподавателите ще могат да гласоподават единствено с хартиена бюлетина. В над 11 000 секции още веднъж ще има видеонаблюдение и лъчение на резултатите.

Особеност при локалните избори е, че за всеки обособен избор - за кмет на община, на регион или на кметство, както и за общински съветници, се гласоподава с обособена бюлетина. Избирателите получават друг брой бюлетини според от това какъв брой типа избор има в обитаемото им място.

Бюлетината се сгъва пред гласоподавателя от секционната комисия, а на гърба ѝ се поставя щемпел. Гласува се зад паравана, като по-късно гласоподавателят занася бюлетината - още веднъж сгъната, до комисията, с цел да ѝударят втори щемпел и да откъснат отрязъка с номера ѝ. Никой от комисията няма правото да я разгъва. След това гласоподавателят я получава назад, с цел да я пусне в урната. Подписва се в изборния лист и си взема документа за идентичност.

Гласоподавателят отбелязва вота си за кмет и листа с общински съветници,като слага знак Х или Vв квадратчето с номера на определения от него претендент, партия или коалиция, или в това на опцията " Не поддържам никого ". Отбелязването с тези знаци е фактически единствено в случай че е с писалка, пишеща със наследник цвят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР