Очаквам бърза и справедлива присъда за извършителите на побоя над

...
Очаквам бърза и справедлива присъда за извършителите на побоя над
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие във Войводиново заради ромските изстъпления

" Очаквам бърза и обективна присъда за причинителите на побоя над 33-годишния мъж във Войводиново, който е с тежка телесна щета “, съобщи в изявление за " Радио Пловдив " кметът на община " Марица “ Димитър Иванов. Той заяви, че и през днешния ден към ромската махала в селото има полицейско наличие. Разследващи преглеждат камери, снимали побоя. Още през днешния ден стартира и инспекция за законността на постройките и за нелегално пребиваващи в махалата персони.

Като число за противозаконни здания кметът Иванов назова 30-40. Около 200 са ромите с регистрация в махалата, само че в нея живеят доста повече. Предстои тяхното определяне – съобщи Иванов. Незаконните постройки ще бъдат отстранени, само че преди този момент ще потърсим подпомагане от " Социално подкрепяне " за настаняване на бездомните роми, в случай че те
Припомняме, че нощес към 300 души излязоха на митинг, като жандармерията предотврати разпра на жителите с роми от махалата. До всеобщото неодобрение се стигна, откакто двама роми пребиха военния Вальо Димов измежду бял ден в неделя. Нападателите са арестувани, а потърпевшият е в болница, като му предстоят голям брой интервенции.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР