Очаквам България да не остава само в ролята на домакин.

...
Очаквам България да не остава само в ролята на домакин.
Коментари Харесай

Радев поиска довечера да бъде поставен въпроса за тракийските бежанци

Очаквам България да не остава единствено в ролята на хазаин. Надявам се министър председателят Бойко Борисов да сложи въпроса за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния развой, в религиозните ни каузи, а също по този начин и за компенсациите на тракийските бежанци. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, представен от организация Фокус, във връзка срещата на високо ниво сред турския държавен глава и водачите на Европейски Съюз, която ще се организира във Варна при семейството на България.

Според него тези въпроси ще възстановят историческата правдивост и национално ни достолепие.

Днес в храм „ Св. Николай Софийски-Нови “ в София беше отслужена панихида във връзка годишнината в памет на българските войни, починали по тракийските полета. Президентът участва на тържествения парад пред паметника на българските бойци, починали преди 105 години при щурма на Одринската цитадела, дружно с наследници на тракийци, някогашни военни и политици от разнообразни партии.  

„ Важно е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е обикновено ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес “, уточни още той във връзка със срещата на върха във Варна.

На въпрос дали позицията, която страната ни ще отстоява по време на срещата, е била съгласувана с него, Радев отговори: „ Не. Не е съгласувана, само че аз съм изказал обществено своите съображения “. „ Всички тези, които са в отбрана на българския интерес, имат моята поддръжка. Това е значима среща “. 

По-рано стана ясно, че той няма уговорена публична среща с Ердоган по време на визитата му в България в този момент, само че следва такава. 

„ Отговорих на господин Ердоган за неговото предложение да създадем тази среща в границите на срещата на върха на НАТО през юли месец. Надявам се той да одобри това предложение. Разбира се, тематиката ще бъде нашите двустранни връзки “, сподели още президентът Румен Радев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР