Очаквахме призива на Урсула фон дер Лайен за влизането на

...
Очаквахме призива на Урсула фон дер Лайен за влизането на
Коментари Харесай

Габриел: Аргументът, че можем да допринесем за укрепването на Шенген, е много силен

" Очаквахме апела на Урсула фон дер Лайен за влизането на България и Румъния в Шенген. Всички чакаме държавите-членки да се вслушат в този апел. “Това съобщи пред bTV вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„ Днес ясно пролича прагматичната устременост, че освен Европа е изправена пред нова страница в бъдещето си, само че има силите и качествата да се нарежда “, уточни тя.

„ По отношение на Нидерландия поръчката от Европейска комисия беше мощна стъпка. България по отношение на Нидерландия би трябвало да покаже дълготраен ангажимент за върховенството на закона. Мисля, че с работата на държавното управление и Народното събрание през последните три месеца България даде поръчка, че може да се разчита на нас за осъществяването на отговорностите. Австрия не се опълчва на влизането на България и Румъния, а споделя, че има потребност от промяна на европейската политика за миграцията. “ - разяснява Мария Габриел.

Аргументът, че влизайки в Шенген, България и Румъния могат да допринесат за укрепването на пространството, е доста мощен, безапелационна е тя. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР