Очаква се значително поевтиняване на природния газ за октомври. Това

...
Очаква се значително поевтиняване на природния газ за октомври. Това
Коментари Харесай

Очаква се значително поевтиняване на природния газ за октомври


Очаква се доста поевтиняване на природния газ за октомври. Това стана ясно по време навън съвещание за цената на синьото гориво за идващия месец.

Очаква се тя да бъде към 240 лв. за мегават час, заяви шефът на " Булгаргаз " Деница Златева.

В момента той коства над 340 лв. за мегаватчас.

За фамилията на Дора Стефанова, което употребява природния газ за отопление, предстоящото му поевтиняване е добра вест на прага на зимата. Цената на синьото гориво обаче и с поевтиняването, ще бъде доста по-висока от предходната зима. Затова Дора възнамерява да не отопляват целия апартамент, както до момента:

„ Много е скъпо за нас, само че ще спрем в една стая парното и ще се мъчим да се отопляваме, ще пускаме и климатик “, сподели Дора Стефанова.

От публичния снабдител обясниха, че поевтиняването на синьото гориво става поради влизането в употреба на газовата връзка с Гърция. Оттам ще бъдат доставяни задачите количества азерски газ, на цените по дълготраен контракт, които са по-ниски:

„ Да бъде на цена към 240 лв., която ще подадем на 1 ноември сутринта, тази цена е реализирана и с помощта на опцията азерските количества да бъдат доставени на договорна цена през договорната точка на доставка Комотини “, съобщи Деница Златева, шеф на „ Булгаргаз “.

Окончателно решение за цената регулаторът би трябвало да вземе на 1и октомври:

„ Цената на природния газ, уповавам се други ден, когато публично обявим за октомври, ще бъде в действителност под 250 лв., тъй като 250 лв. бе прагът, който българската промишленост и бизнес оповестиха, че над тази цена биха желали да получават обезщетения “, сподели Иван Иванов.

От Булгаргаз оповестиха, че за ноември нямат терзания заколичествата природен газ, които са ни нужни. Основният въпрос е каква ще бъде цената за тях след повишаването, записано на пазарите в резултат на новината за газови течове от " Северен поток ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР