Очаква се затопляне през почивните дни, сочи прогнозата за времето.Днес

...
Очаква се затопляне през почивните дни, сочи прогнозата за времето.Днес
Коментари Харесай

Очаква се затопляне през почивните дни

Очаква се стопляне през почивните дни, сочи прогнозата за времето.

Днес оптималните температури ще бъдат сред 9° и 14°. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, с по-голяма възможност за валежи в Рило-Родопската област.

През нощта облачността ще се раздра, на доста места - до ясно време. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури на следващия ден сред минус 1° и 4°, в София - към нулата, на морския бряг - от 3° до 6° и оптимални - сред 11° и 16°. Денят ще стартира със слънчево време, само че от запад облачността ще се усилва и до вечерта на доста места, основно в западната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб до сдържан от изток.

В планините облачността ще е раздрана, само че в следобедните часове ще се усили и на доста места в Стара планина и масивите от Западна България ще има превалявания, над към 1200 метра - от сняг. Ще духа сдържан южен вятър. Максималните температури едва ще се покачат и в курортите ще са от минус 2 до 3 градуса.

И към времето на континента. Ще вали на доста места в Централна и Източна Европа, в това число и на Балканите, основно в северозападната половина от полуострова. Температурите в европейските столици ще са в необятни граници - от 7° във Виена и Стокхолм до 26° в Мадрид.

В неделя у нас ще бъде прохладно и студено за сезона. Ще вали основно в западната половина от страната, само че още през нощта против понеделник преваляванията ще обзет страната и в понеделник ще са съвсем повсеместни, по-интензивни основно в източна България и Рило-Родопската област. Във вторник преваляванията ще стопират, а в сряда ще превалява единствено в планинските региони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР