Очаква се заповед за допълнителни противоепидемични мерки в училищата в

...
Очаква се заповед за допълнителни противоепидемични мерки в училищата в
Коментари Харесай

Ще станат ли маските задължителни в училище?

Очаква се заповед за спомагателни противоепидемични ограничения в учебните заведения в цялата страна. Тя ще задължава учителите и всички възпитаници над началния курс да носят защитни маски в учебно заведение. В момента те са единствено целесъобразни.

" Маските се носят всеобщо в учебно заведение в общите пространства, учителите също носят, позволено е да я смъкват, до момента в който преподават и има нужната отдалеченост. Единственото притеснително е, че една задължителност води до наказания. Не мисля, че би било по-ефективно от сега, би трябвало да е целесъобразно ", съобщи в " Денят стартира " Симеон Ангелов, заместник-директор на 119 СУ.

По думите му са болни 10 индивида са болни, от които трима учители, има 11 карантинирани класа.

" Аз съм " за " носенето на маски, било то наложително или целесъобразно, за по-малките възпитаници целесъобразно може би да. От пети до седми клас няма опозиция, учениците носят маски ", добави преподавателят Габриела Николова.

В столичното 119-о учебно заведение са подготвени да посрещнат наложителното носене на маски и считат, че единствено по този начин присъственото образование би могло да продължи отсега нататък. Маските се чака да станат наложителни за учителите и учениците над четвърти клас.

Репортер: Златина Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР