Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната

...
Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната
Коментари Харесай

Калин Стоянов за разстрела на Нотариуса: Жертвата е следена, изучавани са навиците и маршрутите му

Очаква се задържане и на други лица, взели участие в незаконната група за трафик на мигранти. Към момента в границите на интервенцията в Бургаско са арестувани 10 души. Предстои да бъдат повдигнати обвинявания. Това сподели на брифинг в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
 
Той посочи, че през последните няколко месеца проведената незаконна група е била извънредно дейна. Действала е на територията на цялата страна, най-вече в Бургаски район.
 
 ДАНС ДАНС Източник: БГНЕС
В интервенцията вземат участие чиновници на Главна дирекция " Гранична полиция " и Държавна организация " Национална сигурност ". Групата е била следена. Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област.
 
 Гранична полиция Гранична полиция Източник: Министерство на вътрешните работи
Събрали сме задоволително данни кой каква роля има в тази група - началник, помощници, логистици, посочи Стоянов. Задържан е водачът на групата, престъпно проявен. Към момента няма информация да има забъркани чиновници от която и да е конструкция на Министерството на вътрешните работи, сподели министърът.
 
Вътрешният министър Калин Стоянов, който е в Бургас, където от сутринта тече профилирана полицейска акция, приказва и за това дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил помощник на органите на реда.
 
" Това ще бъде изяснено в границите на досъдебното произвеждане. Прокурорът е този, който може да изиска сходен вид интервенция ", сподели Калин Стоянов.
 
" Работи се извънредно интензивно. Това е поръчкото ликвидиране – евентуално ". Трудно се разкрива този вид закононарушения. Жертвата евентуално е следена, изучавани са навиците и маршрутите му. Дълго е бил под наблюдаване ", разясни Министерство на вътрешните работи шефът и призна, че постоянно се организират работни срещи по случая.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР