Очаква се вариантите за действие да бъдат предложени до дниСъбраните

...
Очаква се вариантите за действие да бъдат предложени до дниСъбраните
Коментари Харесай

Водолази оглеждат потъналия край Созопол кораб

Очаква се разновидностите за деяние да бъдат препоръчани до дни

Събраните от водолазите данни ще бъдат употребявани за сформиране на предложение да източване на горивото от кораба (снимка: МТИТС)

Водолазни екипи на компаниите „ Хидроремонт ” Варна и „ Дийп дайв Системс ” ЕООД София, изследват потъналия транспортен съд в залива на Созопол, който към този момент няколко дни е източник на мазутно замърсяване.

В обследването вземат участие и водолази-доброволци от Созопол. Събраните данни ще бъдат употребявани за сформиране на техническо предложение за източване на горивото от плавателния съд, оповестиха от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

Очаква се разновидностите за деяние да бъдат препоръчани и разисквани до няколко дни.  Междувременно, катер на Изпълнителна организация „ Морска администрация ” и влекач са в региона на загражденията към мазутното леке и ги пренасочват според от променената посока напразно и на морските течения.

По-рано бе взето изрично решение да бъде напълно източен мазутът от потъналия още през 1921 година транспортен съд „ Мопанг ”, който е източникът на замърсяването. Вече са построени 1000 метра заграждения за ограничение на разлива, като  по този метод той ще бъде изцяло овладян.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР