Очаква се в средата на тази година Индия да стане

...
Очаква се в средата на тази година Индия да стане
Коментари Харесай

Стана ясно коя ще е новата най-многолюдна държава

Очаква се в средата на тази година Индия да стане най-многолюдната страна в света и да изпревари Китай по население с съвсем 3 милиона души, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестен отчет на Организация на обединените нации.

Демографските данни от отчет за положението на международното население за 2023 година на Фонда на Организация на обединените нации за популацията сочат, че популацията на Индия ще доближи до 1 428 600 000 души, а на Китай – 1 425 700 000 души.

Трето място заемат Съединени американски щати с почти 340 милиона души. Данните отразяват информацията, налична към февруари 2023 година, се споделя в отчета. Експерти, като се позоваха на предходни данни на Организация на обединените нации, предвидиха, че този месец Индия ще изпревари Китай по бройка на популацията, предредава Българска телеграфна агенция. В последния отчет на Организация на обединените нации обаче не се показва дата, на която тази смяна ще настъпи. 

Представители на Фонда на Организация на обединените нации за популацията обявиха, че не е допустимо да се уточни дата заради " неизясненост " на информацията, която идва от Индия и Китай. Последното броене в Индия се състоя през 2011 година, а плануваното за 2021 година бе анулирано поради коронавирусната пандемия.

Миналата година популацията на Китай понижа за първи път от шест десетилетия - исторически поврат, предвещаващ началото на дълъг интервал на демографски застой, за който се чака да има съществени последствия както за китайската, по този начин и за международната стопанска система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР