Очаква се в Специализирания наказателен съд да бъде внесен иск

...
Очаква се в Специализирания наказателен съд да бъде внесен иск
Коментари Харесай

Очаква се в Спецсъда да бъде внесен иск за задържане под стража на обвинените от ДАИ-Перник

Очаква се в Специализирания углавен съд да бъде импортиран иск за налагане на мярка "задържане под стража " на седемте лица, упрекнати за присъединяване в незаконни схеми за подкупи в „ Автомобилна администрация “ – Перник. Специализираната прокуратура им повдигна обвинявания на 4 април.

При акцията, която стартира на 3 април, са конфискувани към 60 хиляди лева в разнообразни валути. В незаконната група вземат участие началникът, зам.-началникът и редови чиновници на ДАИ-Перник, както и доктор в частна клиника, който е правил психопрегледи, нужни за издаване на удостоверение за ръководство на МПС. Ръководител на групата е зам.-началникът на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ - Перник. Престъпната група е събирала такса „ успокоение “ от притежатели на транспортни компании, с цел да не бъдат притеснявани и спирани и да не бъдат глобени водачи на техни транспортни средства. За задачата са изисквани от 100 до 500 лева месечна такса за един автомобил. Таксата е събирана, както и от български, по този начин и от задгранични компании.

Ръководителят на групата е направлявал активността и персонално е взимал сумите от шефовете на транспортните компании. Началникът на ДАИ-Перник е „ туширал “ сигналите от жители и е прикривал активността на проведената незаконна група. Друг участник в схемата е бил психологът, който е правил проучвания за психическа валидност за приемане на удостоверение за ръководство на МПС.

Останалите членове на незаконната група са правили инспекции и са съставяли актове, като вписвали леки нарушавания и са получавали в подмяна хонорари. Престъпната група е била с висока степен на нелегалност. Управителите на транспортните компании са давали парите посредством здрависване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР