Очаква се в рамките на няколко месеца да се проведе

...
Очаква се в рамките на няколко месеца да се проведе
Коментари Харесай

Ще се сринат ли акциите на компаниите за копаене на криптовалути след халвинга на Биткойн?

Очаква се в границите на няколко месеца да се организира идното халвинг на Биткойн (BTC). В исторически проект сходни събития постоянно водят до повишение на цената на криптовалутата през идващите месеци.

Какво влияние обаче може да окаже това върху акциите на фирмите, занимаващи се с рандеман на Биткойн? Това събитие значи, че тези компании ще получат по-малко BTC като заплащане за прибавен блок, което ще докара до понижаване на приходите от активността им – в случай че цената на цифровата валута не се увеличи задоволително, с цел да компенсира тези загуби.

Нека да разгледаме какво се случи по време на последното халвинг събитие.

Халвинг събитията не значат безусловно неприятни вести за акциите на майнинг фирмите. Дружествата за рандеман печелят BTC като заплащане за валидиране на транзакции. Въпреки това, заради лимитираното предложение на криптовалутата (21 милиона токена), тези хонорари се понижават на половина от време на време, което се случва на всеки четири години от 2012 година насам. Следващото събитие се чака през април 2024 година

По време на последното събитие, извършено на 11 май 2020 година представянето на разнообразни известни акции за рандеман на криптовалути през идващите 150 дни варираше доста: Marathon Digital и Riot Platforms означиха забележителна възвръщаемост, до момента в който Bitfarms и Hut 8 означиха спад.

Многобройни фактори повлияха на представянето им през този интервал, като да вземем за пример докладите за приходите, по-широките пазарни трендове и ограниченията за облекчение на Ковид пандемията.

Следователно е предизвикателство да се реши тъкмо какъв брой огромно е било въздействието на халвинг събитието на Биткойн, върху представянето на акциите им. Освен това нарастването на цената на Биткойн през този интервал бледнее в съпоставяне със постоянното показване на Marathon и Riot.

Забележително е, че през август 2020 година не е имало значими събития, свързани с Marathon Digital, които да оправдаят доста по-високата ѝ възвръщаемост спрямо нейните сътрудници. Въпреки това спекулативните действия могат да внесат забележителна волатилност в крипто акциите, което значително е от изгода за оценката на Marathon.

Макар че не съществува забележима причинност във връзка с халвинг събитията и тези акции, всички те са поскъпнали след събитието през 2020 година Ето за какво е рационално да се допусна, че в най-хубавия случай тези халвинг събития могат да окажат единствено краткотрайно въздействие върху акциите на майнинг фирмите, в случай че въобще има такова.

В последна сметка всичко зависи от цената на BTC. Майнинг предприятията непрестанно влагат в повишение на своята хешираща мощ, с цел да добиват повече BTC. По този метод събитието може да не се отрази доста на тези компании.

Представянето на тези акции евентуално ще остане тясно обвързвано с представянето на Биткойн. Ако цената му продължи да нараства, понижените хонорари за рандеман може да не съставляват доста предизвикателство, защото бъдещите доходи към момента могат да бъдат обилни.

Главен риск

Основният риск за вложителите се крие в непредсказуемата траектория на Биткойн. Макар че оптимизмът заобикаля неговото бъдеще, държавните регулации и приемането от потребителите в последна сметка ще дефинират цената му.

Въпреки вълнението към криптовалутата, вложението само въз основа на нея може да бъде рисковано. Тези вложения са спекулативни и са най-подходящи за вложители с висока приемливост към риска.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР