Очаква се в началото на следващата седмица президентът да обяви

...
Очаква се в началото на следващата седмица президентът да обяви
Коментари Харесай

Нов служебен кабинет: Кои са спряганите имена за министри

Очаква се при започване на идната седмица президентът да разгласи разформироване на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно държавно управление , заяви . Това ще бъде четвъртият длъжностен кабинет , назначаван от Румен Радев.

Засега няма изясненост кой ще оглави новото държавно управление, само че се спряга името на някогашния обществен министър в предходния длъжностен кабинет - Гълъб Донев . Той самият не удостоверява към този момент.

Очаква се във външното министерство да отиде или дипломат Марин Райков , или другият посланик от кариерата и също някогашен министър Светлан Стоев . За стола на вътрешен министър се спрягат Иван Демерджиев и Венцислав Катинов .

Според източниците на NOVA, в кабинета ще се завърне с сектор еврофондове и някогашният вицепремиер Атанас Пеканов . Икономиката може да поеме София Касидова , а енергетиката - отстраненият началник на „ Булгаргаз ” - Николай Павлов .

По непотвърдена информация министър на правораздаването може да стане Крум Зарков , а опазването на здравето да поеме някогашният министър Таня Андреева . Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта.

Информацията е неофициална, без удостоверение за нито една от тези позиции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР