Очаква се услугата да стартира в Лос Анджелис през 2020

...
Очаква се услугата да стартира в Лос Анджелис през 2020
Коментари Харесай

НАСА помага на Uber да създаде летящ автомобил

Очаква се услугата да започва в Лос Анджелис през 2020 година

Uber е окуражена първа на пазара да предложи летящи таксита

Компанията за новаторски превози услуги Uber ще разчита на партньорство с НАСА в упоритостта си да пусне първите в света летящи таксита. Очаква се услугата UberAIR да проработи още през 2020 година, заяви Techspot.

Uber към този момент е подписала контракт с галактическата организация, според който НАСА ще спомага на частната компания да сътвори система за ръководство на въздушно транспортно средство – става въпрос за летящ автомобил, а не за вертолет.

Първоначално, Uber ще пусне летящите таксита в Лос Анджелис, тъй че за Олимпиадата там през 2028 година услугага и обвързваните с нея технологии да бъдат изцяло отработени и тествани.
още по тематиката
До началото на 2020 година Uber възнамерява да сътвори и тества самия летателен уред, с който ще се доставя услугата. Редица други компании също работят в това направление, само че сега са налични единствено прототипи.

Пазарните наблюдаващи напомнят, че при започване на тази година Uber нае някогашен инженер на НАСА, с цел да работи по плана за летящо такси. Това може би дава известно преимущество на компанията по отношение на съперниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР