Очаква се украинците да продължат да ползват правото на работа,

...
Реклама / Ads
Frognews
0| 97|19.09.2023НОВИНИ

ЕК предложи днес допълнително удължаване на временната закрила в ЕС за украинските бежанци

.
Източник: БГНЕС
Европейската комисия предложи днес днес допълнително удължаване на временната закрила в ЕС за украинските бежанци, предаде БТА.

Очаква се украинците да продължат да ползват правото на работа, здравна помощ и образование до 3 март 2025 година.

 

Това ще предостави сигурност и подкрепа на над четири милиона души, се посочва в съобщението на комисията. Временна закрила бе осигурена първоначално на 4 март 2022 г. с единодушно решение на държавите от ЕС и бе удължена с една година.

 

ЕК е на мнение, че причините за предоставянето на закрила все още са налице и няма условия украинските бежанци да се върнат у дома.

 

ЕС предостави закрила на украинците седмица след руското нападение срещу тяхната страна, допълва ЕК. Днешното предложение подлежи на одобрение от Съвета на ЕС. Ако бъде утвърдено, украинските бежанци ще запазят достъпа също до жилища и социални помощи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate nowVisaMastercardVisa-electronMaestroPayPalEpay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2235|19.09.2023МВР: Зърнопроизводители няма да протестират в центъра на София днес. 7| 2485|18.09.2023Министър Тагарев ще бъде изслушан днес за дрона край Тюленово. 7| 2575|18.09.2023Вили Лилков: Очаквам от ГЕРБ кандидат, който едва ли ще може да предложи разумна промяна - на статуквото. 7| 2843|18.09.2023Ердоган е предложил на Мъск изграждането на завод на ”Тесла” в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
 
Коментари Харесай

ЕК предложи днес допълнително удължаване на временната закрила в ЕС за украинските бежанци> -->Реклама / AdsТърси:Вторник, 19 Септември 2023, 14:03 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->#останивкъщи --> -->ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБ

Очаква се украинците да продължат да употребяват правото на работа, здравна помощ и обучение до 3 март 2025 година.

 

Това ще даде сигурност и поддръжка на над четири милиона души, се показва в известието на комисията. Временна протекция бе обезпечена в началото на 4 март 2022 година с единомислещо решение на страните от Европейски Съюз и бе удължена с една година.

 

Европейска комисия е на мнение, че аргументите за даването на протекция към момента са налице и няма условия украинските бежанци да се върнат вкъщи.

 

Европейски Съюз даде протекция на украинците седмица след съветското нахлуване против тяхната страна, добавя Европейска комисия. Днешното предложение предстои на утвърждение от Съвета на Европейски Съюз. Ако бъде одобрено, украинските бежанци ще запазят достъпа също до жилища и обществени помощи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР