Очаква се указът на президента Румен Радев за разпускане на

...
Очаква се указът на президента Румен Радев за разпускане на
Коментари Харесай

Президентът Радев разпуска Народното събрание и насрочва нови избори

Очаква се указът на президента Румен Радев за разформироване на 48-ото Народно заседание и насрочване на избори за нов парламент. С различен декрет президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление. 

Президентът Румен Радев разгласи предходната седмица решението си предварителните избори да се проведат в първата неделя на април и отпред на служебното държавно управление още веднъж да е Гълъб Донев.

Днес би трябвало да станат ясни имената на министрите в новия длъжностен кабинет. Президентът Румен Радев ще издаде указите за разформироване на 48-ото Народно заседание и за назначение на 101-вия длъжностен кабинет.

След като бъдат оповестени имената, ще е ясно дали президентът и министър председателят са създали рокади в състава на настоящия длъжностен кабинет.

Очаква се в петък Радев да значи държавното управление „ Донев 2 ” публично.

Още преди да влязат и да положат клетва, че ще се управляват от ползите на народа, депутатите от 48-ото Народно събрание дадоха явен знак, че не чакат Народното събрание да има живот по-дълъг от няколко месеца. И познаха, въпреки че, съгласно думите им, " поставиха всички старания " да защитят парламентаризма, да се обединят към целите, припознати поотделно от всички, и да излъчат постоянно държавно управление. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР