Очаква се тяхната РСВ ваксина да бъде пусната тази година

...
Очаква се тяхната РСВ ваксина да бъде пусната тази година
Коментари Харесай

Moderna ще получи 750 млн. долара за разработка на противогрипни ваксини

Очаква се тяхната РСВ ваксина да бъде пусната тази година в Съединени американски щати

Moderna подписа съглашение по капиталовата платформа на частната компания Blackstone Life Sciences за финансиране от 750 милиона $, планувани за създаването на mRNA противогрипни ваксини. Това оповестиха от Reuters.

Биотехнологичната компания създава голям брой ваксини, с които да се компенсира спада в продажбите им на препарати против Коронавирус, като към 4.5 милиарда $ е планувано да бъдат изхарчени през 2024 година за научноизследователска активност и развиване.

Разработката на голям брой ваксини изисква обилни вложения в изследвания на късен стадий, по тази причина се вълнуваме да приветстваме Blackstone и техния новаторски модел на финансиране, съобщи основният изпълнителен шеф Стефани Бансел, предава news.bg.

Blackstone Life Sciences ще получи търговски етапни заплащания и едноцифрени хонорари за авторски права, като част от съглашението, допълниха от Moderna.

По данни от септември предходната година противогрипните ваксини на Moderna са генерирали по-силен имунен отговор против четирите варианта А и В на грипния вирус, спрямо обичайните противогрипни ваксини в късен стадий на лабораторни тествания.

Според оценка от компанията имунизациите против грип съставляват част от пазара тази година, равняваща се на 7 милиарда $. Очаква се също обсегът им да се разшири, когато новите ваксини станат налични. От Moderna възнамеряват подаване на заявление до регулаторите на ваксини тази година.

Освен имунизациите против грип, Moderna създава и ваксина за попречване на инфекции от респираторен синцитиален вирус (РСВ), също комбинирана ваксина против грип и COVID-19, второ потомство ваксина против Коронавирус, както и ваксина против рак, която е разработвана взаимно с фармацевтична компания Merck & Co.

Очаква се тяхната РСВ ваксина да бъде пусната тази година в Съединени американски щати.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР