Очаква се туристическите потоци по света да се върнат на

...
Очаква се туристическите потоци по света да се върнат на
Коментари Харесай

ООН: Световният туризъм ще се възстанови до 2024 г.

Очаква се туристическите потоци по света да се върнат на равнищата отпреди пандемията не по-рано от 2024 година, съобщи Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

Силно заразният вид Омикрон, въпреки и лек, ще "наруши възобновяване " при започване на 2022 година, откакто през предходната година бе регистриран четирипроцентов растеж по отношение на 2020 година, съгласно основания в Мадрид Световен туристически барометър на организацията на Организация на обединените нации.

Приходите от туризъм през 2020 година са намалели със 72% по отношение на миналата година - която завърши с настъпването на пандемията от ковид.

"Темпът на възобновяване остава муден и несиметричен в другите райони на света заради другите степени на ограничавания на подвижността, степента на имунизация и доверието на пътуващите ", се споделя в известието на организацията.

В Европа и Северна и Южна Америка туристите са се нараснали надлежно с 19% и 17% през предходната година по отношение на 2020 година

В Близкия изток обаче те са намалели с 24% през 2021 година, до момента в който в Азиатско-тихоокеанския район те са били с 65% под равнищата от 2020 година и с 94% по-малко от равнищата преди пандемията.

В изказването се споделя, че експертите в региона на туризма "виждат малко по-добри вероятности " за тази година след разтърсванията в първите месеци поради вълната Омикрон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР