Очаква се тихото време да продължи до 3-4 януари 2023

...
Очаква се тихото време да продължи до 3-4 януари 2023
Коментари Харесай

Изпращаме 2022 г. със завишени нива на прахови частици, магнитна буря

Очаква се тихото време да продължи до 3-4 януари 2023 година – с мъгли в равнините и без осезателен вятър. Има предпоставки замърсяването да се усилва. В средата на идната седмица обаче, атмосферната циркулация ще се промени с нахлуването на леден въздух и по-силен вятър, който ще почисти ниските пластове на атмосферата и ще облекчи дишането.

Геомагнитна стихия е записана през нощта и в ранните часове на последния декемврийски ден. Това демонстрират данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българска академия на науките. Смущението в магнитното поле на Земята ще е интензивно и денем.

 

Според месечната прогноза на института до 3 януари можем да чакаме още такива разстройства. След това, стихии, породени от слънчеви изригвания се чакат към 20 и към 25 януари. Магнитните стихии могат да причинят главоболие, изнемощялост, липса на централизация и още редица неразположения. Стопроцентова отбрана против тях няма. Според някои експерти панелните блокове, присъщи за огромна част от старите жилищни комплекси, до някаква степен защищават със своята железна арматура, заяви Нова телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР