Очаква се тази зима да бъде по-мека и по-топла от

...
Очаква се тази зима да бъде по-мека и по-топла от
Коментари Харесай

Синоптиците очакват тази зима да е по-мека и по-топла от миналата

Очаква се тази зима да бъде по-мека и по-топла от предходната. Това сподели доцент Илиан Господинов от департамента „ Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките по отношение на дълготрайната прогноза за идния зимен сезон.
„ Като цяло може да кажем няколко забавни неща за идния зимен сезон изключително в случай че се опитаме да го съпоставим с предишния. Има огромна възможност тази зима да е не толкоз студена, колкото предходната. Или напряко да си бъде мека зима. А валежните количества евентуално ще бъдат като тези през предходната зима, която беше със сезонни суми превалявания към естествените или под тях. Миналият декември беше много изсъхнал, само че тази година се чака това да не се повтори “, сподели той.
Господинов изясни, че през последните дни се е провел семинар на Световната метеорологична организация, в който присъединяване е взела и България, съобщи Фокус.
„ Сезонното прогнозиране е интернационално изпитание под егидата на Световната метеорологична организация, на която България е страна-член. За района на Европа и за района на Средиземно море се провеждат всяка година работни срещи, на които с изключение на други неща, се разисква и се показва и настоящото положение на земната климатична система и какво отношение има това към идния зимен сезон в региона на Средиземноморието, Северна Африка и Южна Европа, като тук се включва и регионът на България “, сподели още той, като посочи, че сезонното прогнозиране на времето се основава най-много на вероятности и е допустимо да се случи всичко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР