Очаква се срещите да бъдат посетени от около два милиона

...
Очаква се срещите да бъдат посетени от около два милиона
Коментари Харесай

Застраховател състави рейтинг на най опасните футболни запалянковци

Очаква се срещите да бъдат посетени от към два милиона фенове, милион от които – чужденци

21-то Световно състезание по футбол, което ще бъде намерено публично в Русия на 14 юни, ще притегли голям брой цветни ентусиасти от целия свят, които съпровождат обичаните си тимове. Очаква се срещите да бъдат посетени от към два милиона фенове, милион от които – чужденци. По данни на организационния комитет, най-големите задгранични делегации са от Съединени американски щати, Бразилия, Колумбия, Германия, Мексико, Аржентина, Перу, Китай, Австралия и Англия. Междувременно през вчерашния ден осигурителен брокер предвижда първенеца на Световното по футбол 2018. Според JLT Бразилия, Германия, Испания, Франция и Аржентина имат най-големи шансове да се окичат с купата.

Правоохранителните органи към този момент работят в деен режим на оптимално внимание към гостите, с цел да може футболното състезание да се остане празник на спорта и да не се стига до безчинство и вълнения. Историята обаче познава доста образци, когато разгорещени почитатели са устройвали невиждани погроми, постоянно с ранени и даже жертви.

Специалисти от застрахователната компания " НОМАД Иншуранс " сформираха рейтинг на най-опасните футболни последователи, към които поучават останалите да имат нараснало внимание. Ето кои са те:

Английски почитатели
Стара истина е, че футболът в Англия е метод на живот. Дори и за почитателите. Всъщност, точно там за първи път са се зародили почитател клубовете, както и запалянковците-ултраси, от които се бои целият свят. Дълго време британските футболни почитатели минаваха за най-дивите поради мощните погроми и всеобщите сбивания, които устройваха. Въпреки че през последните години управляващите на Острова стегнаха контрола, почитателите от време на време устройват вълнения. Така да вземем за пример, преди няколко години на мач на Уестхям-Челси в безредиците се включиха няколкостотин души. Като резултат: над 200 фена получиха доживотна възбрана да посещават стадионите.

Руски почитатели
Сигурно някои помнят по какъв начин след несполучливото показване на съветските национали на Световното по футбол през 2002 година разочаровани ентусиасти устроиха разгром в Москва. Въпреки че от този момент са минали повече от 15 години, последователите на футбола в страната все по този начин разпалено претърпяват провалите на своите кумири на терена. Доказателство за темперамента на съветските почитатели е, че УЕФА от време на време санкционира съветските футболни клубове за неподобаващо държание на техните поддръжници, а пиротехниката и до момента е в арсенала от средства за изложение на страсти по стадионите.

Хърватски почитатели
Историята помни и до през днешния ден по какъв начин хърватски почитатели се пробваха да пресечен среща сред националните тимове на Италия и Чехия преди няколко години, а мач със сръбския народен тим се трансформира в същинско полесражение. В актива на хърватските почитатели са спорове и с гърци, шотландци, белгийци, турци и унгарци.

Сръбски почитатели
На една от срещите на футболния клуб " Партизан " през ноември 2013 година футболни ентусиасти възпламениха пожар и попречиха той да бъде сподавен. Списъкът с " геройства " на футболните хулигани се добавя и от неподобаващото им държание при срещата сред националите на Сърбия и Албания на Евро 2016, както и с погроми в Италия преди няколко години, когато пострадаха 150 души, а жертви на разрушителната им пристрастеност станаха десетки коли и витрини на магазини.

Полски почитатели
Въпреки че вътрешният полски шампионат е надалеч от равнището в Англия, Испания и Италия, по тази причина пък фенските пристрастености кипят с цялостна мощ – последователите като че ли чакат мачовете единствено с цел да устроят всеобщи боеве. Потвърждение на това са запомнените и до през днешния ден ярки вълнения на Евро-2012.

Русия се надява да е готова за настоящето Световно състезание. Преди време бяха признати ремонти в Кодекса за административните нарушавания, които се отнасят тъкмо до нарушаванията на разпоредбите за държание на феновете по време на публични спортни надпревари. В края на май влезе в действие и президентски декрет за съществени ограничавания и забрани за времето на провеждането на Световно футболно състезание. Указът обгръща градовете-домакини на срещите: Москва, Санкт Петербург, Казан, Сочи, Волгоград, Екатеринбург, Калининград, Нижний Новгород, Ростов на Дон, Самара и Саранск.

От " НОМАД Иншуранс " насочат рекомендации към всички посетители на шампионата да имат съответните застраховки като спомагателна персонална отбрана.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР