Очаква се София да въведе мерките от Етап 3 на

...
Очаква се София да въведе мерките от Етап 3 на
Коментари Харесай

Обсъжда се затягане на мерките заради Ковид

Очаква се София да вкара ограниченията от Етап 3 на пандемичния проект
Здравните управляващи обмислят стягане на противоепидемичните ограничения в някои области. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, след съвещанието на Националния пандемичен комитет.

„ Във връзка с динамичното развиване на обстановката в някои области на страната - София, София- област, Бургас, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, Видин, където заболеваемостта е най-висока, се разискват въвеждането на нови мерки”, сподели той. И добави, че финалните решения за ограниченията ще бъдат взети от Националния щаб, който ще заседава в петък.

София-град може да вкара ограничения от Третия стадий на пандемията по отношение на Националния проект.

Етап 3 планува : Ограничаване на потенциала до 50% и работа до 22 часа на обекти и действия

Кунчев уточни, че СРЗИ ще предложи на МОН да се премине на ротационен принцип на образование до ваканцията /бел.ред междусрочната ваканция/, а точно от понеделник присъствено да учат от 1-4 клас, 7, 10 и 12 клас. Останалите възпитаници от 5, 6, 8, 9, и 11 клас да преминат към електронна форма на образование.

Във връзка с премахването на огромна част от противоепидемичните ограничения във Англия доцент Ангел Кунчев разяснява, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и достигнем имунизационното равнище на Острова. По думите на Кунчев е належащо време.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР