Очаква се след пет години автомобилният сектор в България да

...
Очаква се след пет години автомобилният сектор в България да
Коментари Харесай

Румен Радев: От 10 автомобила, произведени в Европа, в девет има вградени компоненти, произведени в България

Очаква се след пет години автомобилният бранш в България да доближи 20 % от брутния вътрешен артикул. Това уточни президентът Румен Радев при откриването на интернационална конференция в София.

Форумът, отдаден на автомобилната промишленост, събра представители на бранша от Южна и Източна Европа.

Автомобилният бранш е най-развиващият се бранш в България и за 10 години заема сред 10 и 12 % от брутния вътрешен артикул (БВП) у нас, уточни президентът Радев:

" По отношение на трудова претовареност към този момент имаме 70 000 работни места и следващата година, в случай че се движим с тези темпове, този бранш ще има към една четвърт от индустриалните работни места в България. От 10 автомобила, създадени в Европа, в девет от тях има вградени съставни елементи, създадени в България. 80 % от датчиците на колите, продавани в Европа, се създават в България ".

Държавният глава прикани евентуалните нови вложители в бранша да се възползват от опциите в България - от привлекателната данъчна система, ниски оперативни разноски, финансова и макроикономическа непоклатимост, и положителни експерти:

" Работим незадоволително за промотиране на нашите триумфи и капацитет на открито, даже и в Европа, не приказвам за света. Сега се надявам, че тук и с упоритостта на държавното управление ще се разгърне една доста по-силна осведомителна акция за опциите в България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР