Очаква се след два месеца Индия да стане най-населената страна

...
Очаква се след два месеца Индия да стане най-населената страна
Коментари Харесай

Индия скоро ще е най-населената страта в света, но дори не знае колко жители има

Очаква се след два месеца Индия да стане най-населената страна в света с над 1,4 милиарда души. Но най-малко година, а може би и повече, страната няма да знае какъв брой са жителите, тъй като не може да ги преброи.

Преброяването на жителите в Индия се прави един път на десетилетие. Това трябваше да стане 2021 година и беше отсрочено поради пандемията. Сега обаче има други усложнения от механически и логистичен темперамент и няма признаци да се случи скоро, написа Reuters.

Според специалисти забавянето на актуализирането на данни като претовареност, жилища, равнища на просветеност и детска смъртност, които са обхванати от преброяването, визира общественото и икономическо обмисляне и взимане на политики в голямата стопанска система.

Според държавни чиновници забавянето с преброяването се дължи значително на решението на държавното управление да уточни процеса на броене и да го направи " безукорен " благодарение на технологиите.

Служители от вътрешното министерство настояват, че софтуерът, който ще се употребява за събиране на данни от преброяването в приложение за мобилен телефон, би трябвало да бъде синхронизиран със съществуващите бази данни за идентичност, в това число персоналните карти, което лишава време.
 Индия може би към този момент е надминала Китай и е най-населената страна в света
Индия може би към този момент е надминала Китай и е най-населената страна в света

Според оценки на самостоятелни организации

Организацията на обединените народи (ООН) предвижда, че популацията на Индия може да доближи 1, 4 милиарда на 14 април, изпреварвайки Китай.

Преброяването от 2011 година сложи популацията на Индия сподели, че жителите са на 1,2 милиарда, което значи, че в страната има с 210 милиона поданици повече.

Преброяването в Индия се организира от към 330 000 учители в държавни учебни заведения, които първо обикалят от врата на врата.

Учителите обаче се върнаха в учебно заведение след спирането на пандемията. Заплащанията също се трансфораха в проблем.

Според Арвинд Мишра от Индийската федерация на началните учители, която наброява 2,3 милиона членове, учителите са задължени по закон да оказват помощ за провеждането на избори и броене, само че държавното управление би трябвало да усили средствата, които получават.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР