Очаква се Северна Корея да проведе ключова партийна среща по-късно

...
Очаква се Северна Корея да проведе ключова партийна среща по-късно
Коментари Харесай

КНДР провежда ключова среща за кризата с храните

Очаква се Северна Корея да организира основна партийна среща по-късно този месец, с цел да се разиска сериозният дефицит на храна, заяви " Йонхап ".

Не се прецизира датата.

Държавните медии на Севера споделиха, че е " доста значимо и незабавно " да се откри " вярната тактика " за развиване и селско стопанство и да се подхващат съответните ограничения.

Наблюдатели споделиха, че редкият ход на Севера да свика такава основна партийна среща за повторно от към два месеца демонстрира спешността на казуса .

Северна Корея е изправена пред продължителен дефицит на храна, само че хранителната ѝ рецесия се задълбочи в допълнение заради блокирането на границите, породено от пандемията COVID-19.

" Не яжте отровния бонбон ": КНДР зове гладуващите корейци да бойкотират помощта извън

Вестникът на ръководещата партия предизвести да не се приема икономическа помощ от " империалисти "

Министерството на обединяването на Южна Корея съобщи, че хранителната рецесия в Северна Корея наподобява се утежнява, като в някои райони се оповестява за повече смъртни случаи от апетит.

Запитан дали се следят смъртни случаи, свързани с апетит, в огромните градове, като граничния град Кесон, чиновник на министерството не даде детайлности, като сподели, че севернокорейците умират от апетит в някои райони и такива смъртни случаи са настъпили " неотдавна ".

Северна Корея претърпя голям апетит и обвързваните с него смъртни случаи по време на тежкия поход през 90-те години. Министерството, което се занимава с междукорейските въпроси, сподели, че актуалната обстановка с храните не наподобява сходна на тази, която беше по време на Трудния поход, само че наподобява " сериозна ".

" Спадът в производството на култури и проблемите с разпределението на храната явно се дължат на дефицита на храна в Севера ", сподели служителят на министерството.

Производството на култури в Северна Корея се прави оценка на 4,51 милиона тона предходната година, което е спад от 3,8 % по отношение на година по-рано, съгласно отчет на Администрацията за развиване на селските региони на Южна Корея.

Репресиите на Севера против транзакциите със зърно на пазарите също наподобява са нарушили разпределението на храните, сподели министерството.

Северът одобри нова политика през октомври предходната година за стягане на държавния надзор върху разпространяването на ориз и други зърнени култури. Но се счита, че този ход е нарушил доставките на храна, защото фермерите и търговците се въздържат да продават ориз на избрани от страната уреди заради опасения от загуби, споделиха наблюдаващи.
 Северна Корея понижи питателните дажби до рекордно ниските 300 грама дневно
Северна Корея понижи питателните дажби до рекордно ниските 300 грама дневно

Най-ниските в историята на комунистическата страна за това време на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР