Очаква се САЩ да предоставят за първи път противоракетна отбрана

...
Очаква се САЩ да предоставят за първи път противоракетна отбрана
Коментари Харесай

Идва ли развръзка?! Зеленски лети за САЩ

Очаква се Съединени американски щати да дават за първи път противоракетна защита " Пейтриът ", както и авиационни бомби с точно ориентиране още тази седмица! 

Украинският президент Володимир Зеленски лети за Съединените американски щати. Той удостовери новината в обществените мрежи. Това е първото задгранично пътешестване на Зеленски от началото на пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари.

„ На път за Съединени американски щати, с цел да укрепя устойчивостта и отбранителните качества на Украйна. С Джо Байдън ще обсъдим съдействието сред нашите страни. Ще изнеса също по този начин тирада в Конгреса, като ще проведа и редица двустранни срещи “, съобщи Зеленски.

Белият дом също удостовери, че през днешния ден Зеленски ще кацне на американска земя. Съединените американски щати са страната, оказала най-голяма военна и финансова поддръжка на Киев против съветската експанзия. Украйна обаче се нуждае от повече оръжия, с цел да отбрани територията си от непредизвиканата експанзия на Русия. Украински бойци връчиха през вчерашния ден на президента си надписано от тях знаме и Зеленски съобщи: " Ще го връчим на американския Конгрес, на американския президент. Благодарни сме им за поддръжката, само че това не е задоволително ".

Владимир Путин призна през вчерашния ден, че обстановката е " извънредно сложна " в четирите района от Югоизточна Украйна, чието анексиране разгласи през септември Москва, без да ги е превзела напълно. Високопоставеният украински военачалник Сергий Наев съобщи в това време, че вижда " възходяща опасност " от съветска офанзива откъм прилежаща Беларус, където в понеделник Путин беседва със своя сътрудник и съдружник Александър Лукашенко.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Съединени американски щати ще дават на Украйна военна помощ в размер на 1,8 милиарда $ в границите на огромен пакет, който за първи път ще включва батарея от системите за противоракетна защита " Пейтриът ", както и авиационни бомби с точно ориентиране, съобщи AP, като се базира на източници от американското държавно управление. Очаква се новият пакет от помощи да бъде публично разгласен през днешния ден, като в същото време държавното управление на Джо Байдън се готви да посрещне Володимир Зеленски във Вашингтон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР