Очаква се Съединените щати да обявят тази седмица нови мерки,

...
Очаква се Съединените щати да обявят тази седмица нови мерки,
Коментари Харесай

САЩ готвят нови ограничения на технологичния износ за Китай

Очаква се Съединените щати да разгласят тази седмица нови ограничения, ограничаващи достъпа на китайските компании до американски технологии, позволяващи високопроизводителни калкулации, съобщи Ройтерс, базирайки се на осведомени източници.

Мерките ще имат за цел да пресечен достъпа на Китай до съвременни полупроводникови технологии, настояват източниците. „ Ню Йорк таймс “ първи заяви, че новите ограничавания може да бъдат показани още тази седмица, като добави, че Вашингтон също по този начин възнамерява да ограничи продажбата на създадени в Съединени американски щати микрочипове за най-мощните планове за суперкомпютри и центрове за данни в Китай.

Белият дом не е дал отговор незабавно на искане за коментар от Ройтерс, а Министерството на търговията е отказало коментар.

Ройтерс заяви предишния месец, че администрацията на Байдън е възнамерявала през октомври да разшири рестриктивните мерки върху доставките от Съединени американски щати за Китай на полупроводници, употребявани за технологии за изкуствен интелект и чипове.

Мерките са част от засилените старания на Съединени американски щати за надзор на технологиите, които биха могли да поддържат китайската войска. Както сподели съветникът по националната сигурност Джейк Съливан предишния месец в тирада, засягаща Китай и Русия, контролът върху износа на технологии „ може да бъде нов стратегически актив на Съединени американски щати и техните съдружници за налагане на разноски на съперниците и даже с течение на времето да утежни техните качества на бойното поле “.

Ройтерс заяви през август, че Съединените щати обмислят ограничение на доставките на съоръжение за произвеждане на полупроводници до производителите на чипове с памет в Китай, в това число Yangtze Memory Technologies Co Ltd (YMTC).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР