Очаква се промените да бъдат въведени от 2025 година От

...
Очаква се промените да бъдат въведени от 2025 година От
Коментари Харесай

Можем да се откажем от мобилния оператор без неустойки, ако вдигне цените

Очаква се измененията да бъдат въведени от 2025 година

От следващата година ще имаме право да се откажем от мобилни услуги, стига мобилният оператор да е оповестил индексация по отношение на инфлацията и това ще може да се направи без наказателна клауза. Това излиза наяве след провели се срещи сред КЗП и телекомите.

От 2025 година при положение, че е приложена индексацията, потребителите имат 30-дневен период в който може да се откажат от услугата без никакви условности и без да заплащат каквито и да е неустойки от контракта, който е подписан с мобилния оператор. Това разяснява пред Българска национална телевизия Стоил Алипиев - ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

" В съглашението са уредени две неща - първото е правото на отвод на потребителите от контракта, за което не съществуват никакви законови лостове и механизми, с които да принудим търговеца да се съгласи с това нещо по правосъден ред. А второто е реализиране на безспорна взаимност на правата на потребителите в връзките, когато цените се индексират в резултат на справедливи аргументи, както е в тази ситуация - насъбрана инфлация ", разясни Алипиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР