Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за т. нар.

...
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за т. нар.
Коментари Харесай

Ще бъде ли поискан постоянен арест за Куката, Чеченеца и Тротинетката?

Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснат арест за така наречен " инфлуенсъри ", познати в обществените мрежи като Куката, Чеченеца и Тротинетката. Те са привлечени като обвинени за безчинство и са арестувани за 72 часа.

Причината е скандалното видео, което разпространиха в обществените мрежи, с което унижават момче със специфични просветителни потребности в пловдивски мол.

" Разследването е в доста ранна фаза, работи се по няколко посоки. Две от трите обвинени лица имат предходни осъждания - едното лице има условна присъда за обир, която е изтекла, а другият има 7 присъди, само че всичките му действия са били осъществени като малолетен, това ще окаже въздействие във връзка с настояването на мярката. Третото лице, което е неосъждано, той е отказал самичък и непринудено да се яви в полицията и да спомага на органите на следствието ", съобщи в " Денят стартира " районният прокурор Петър Петров.

По случая се самосезира и Комисията за отбрана от дискриминация, която ще ревизира дали е налице нарушаване на Закона.

Съветът за електронни медии също излезе със специфична позиция, в която остро осъжда откритата проява на безсърдечие към хора със специфични потребности.

Според прокуратурата тримата са употребявали наивността и характерното положение на младежа, с цел да го принудят да се снима - по какъв начин имитира куче. Според юриста на двама от обвинените обаче момчето единствено е поискало да се снима във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР