Очаква се продажбите на леки автомобили в Китай да са

...
Очаква се продажбите на леки автомобили в Китай да са
Коментари Харесай

Китай очаква близо 400-процентов скок на продажбите на автомобили за февруари

Очаква се продажбите на леки коли в Китай да са скочили с 377 % на годишна основа до към 1,19 милиона бройки през февруари поради ниската база за съпоставяне предходната година, съгласно днешни данни на браншовата асоциация, представени от организация Синхуа.

На месечна основа продажбите на леки коли, в това число седани, спортни високопроходими модели (СУВ) и многофункционални коли, бележат спад от 44,9 % поради ниското търсене по време на седемдневния празник на пролетния фестивал в страната, сочи предварителната оценка на Китайската асоциация на производителите на леки коли.

Организацията чака този месец автомобилният пазар да се възвърне, подсилен от ефикасния епидемиологичен надзор и държавните ограничения за поощряване на потреблението.

Миналия месец пазарът на транспортни средства, задвижвани с различни енергийни източници, резервира мощния си напредък, което в допълнение ще подтиква разрастването на автомобилния пазар в страната, акцентира асоциацията.

През януари продажбите на такива коли в Китай скочиха с 290,6 % на годишна основа до 168 000 бройки, осведоми Българска телеграфна агенция.

На китайския пазар през 2020 година бяха продадени общо 25,31 милиона коли или с 1,9 на 100 по-малко по отношение на 2019 година. Тази година браншът чака нарастване от 4 % до над 26 милиона продадени автомобила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР