Очаква се продажбите на автомобили в Китай да нараснат с

...
Очаква се продажбите на автомобили в Китай да нараснат с
Коментари Харесай

До 2025 г. 30% от автомобилите в Китай ще бъдат с нови енергии

Очаква се продажбите на коли в Китай да набъбнат с 5,4 % на годишна база и да доближат 27,5 милиона бройки през 2022 година, съгласно Китайската асоциация на автомобилостроителите (CAAC).

От тях прогнозата за продажбите на леки коли е да бъдат над 23 милиона бройки, което съставлява растеж от 8 %, до момента в който тези на търговски транспортни средства се чака да отбележат спад от 6 % до 4,5 милиона бройки.

Същевременно, транспортните средства, употребяващи нов тип сила (NEV) евентуално ще завземат над 30 % дял от китайския пазар през 2025 година, съгласно аналитичната група China EV100, следяща бранша на електрическите автомобили.

Очаква се продажбите им да надвишават 5 милиона бройки през 2022 година и да доближат най-малко 7 милиона през 2025 година, съгласно Джан Юнуей, вицепрезидент на China EV100, който прибавя, че при оптимистичен сюжет продажбите могат да доближат даже 9 до 10 милиона бройки през 2025 година

За интервала януари-ноември тази година продажбите на NEV са били към 2,99 милиона бройки, нараствайки със 166,8 % на годишна база и съставляват 12,7 % от близо 23,49 милиона общи продажби на нови транспортни средства, съгласно Китайската асоциация на автомобилостроителите.

През идващите три до пет години междинните и дребните градове и обширната провинция ще се трансфорат във значим пазар за стимулиране на растежа на продажбите на NEV в страната, счита Джан.

С намаляването на държавните дотации през 2022 година и стартирането на задгранични марки, се чака производителите на NEV да се сблъскат с по-ожесточена пазарна конкуренция през идващите няколко години, прибавя той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР