Очаква се президентът Румен Радев да издаде указ за свикване

...
Очаква се президентът Румен Радев да издаде указ за свикване
Коментари Харесай

Първото заседание на новия парламент вероятно ще е на 1 декември

Очаква се президентът Румен Радев да издаде декрет за привикване на новоизбраното 47-ото Народно заседание в сряда - 1 декември, оповестява БНР.

Най-неотложната задача, която стои пред новия парламент е приемането на държавния бюджет за следващата година. Заявка това да се случи беше дадена на договарянията през вчерашния ден, а избраният период е края на януари.  В 47-ото Народно заседание ще има 7 политически сили.

След седмица на договаряния за бъдещо ръководство се чака президентът към този момент да свика новоизбрания парламент, спазвайки наредбите на Конституцията, където е указан срокът „ най-късно “ един месец след избирането му.

Оставащите дни до коледите празници са лимитирани за неотложните задания, с които би трябвало да се заеме Народното събрание.

Новоизбраните депутати към този момент организираха техническата си среща в постройката на Народното събрание.

Първото съвещание по традиция е тържествено и се чака да е при започване на политическия сезон - 1 декември (сряда).

То се открива се от най-възрастния депутат (в новоизбрания парламент това е Силви Кирилов от „ ИТН “), депутатите поставят клетва, показват се водещите цели и се избира управлението на Народното събрание.

В първите дни на работата си депутатите ще изберат съставите на непрекъснатите и краткотрайни парламентарни комисии и ще изработят нов устав за активността на 47-ото Народно заседание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР