Очаква се през нощта в западната половина от страната ще

...
Очаква се през нощта в западната половина от страната ще
Коментари Харесай

Предупреждение за жълт код в петък. Очакват се проливни дъждове в Източна България

Очаква се през нощта в западната половина от страната ще вали сняг, в източната - дъжд и там ще има условия за поледици. След среднощ снеговалежите ще стартират да отслабват. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от изток. Минималните температури ще бъдат от минус 1° тук-там в Западна България до 8°-9° в източните региони, в София към 0°.

 

Утре снеговалежите в множеството региони на Западна България краткотрайно ще спрат. В Източна България преваляванията ще са от дъжд и обилни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Ще духа до сдържан изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север и с него ще стартира да прониква леден въздух. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България още веднъж ще се засилват. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, по-високи в източните региони до 9°-10°, в София към 2°.

 

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг, който вечерта ще се усили. Вятърът ще отслабне до сдържан и ще се ориентира от североизток, единствено по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се обилни превалявания. Ще духа сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР