Очаква се през лятото водата на много места в страната

...
Очаква се през лятото водата на много места в страната
Коментари Харесай

Водата поскъпва драстично на много места

Очаква се през лятото водата на доста места в страната да нарастне. С отпадането на мораториума върху цените на тока, парното и водата най-малко в 6 града у нас водата ще трансферира 4 лв. за кубик. Това демонстрират бизнес проектите на ВиК сдруженията, доста от които са внесли в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) нови оферти за цените за идващия регулаторен интервал от 5 години.

Тези заявки ще се гледат от комисията този месец и новите цени ще би трябвало да влязат в действие от 1 август.

Шестте града, в които водата ще коства над 4 лв., са Сливен, Варна, Плевен, Стара Загора, Разград и Шумен. Твърде допустимо е да са доста повече, защото надалеч не всички водни сдружения са внесли окончателните си оферти. Миналата година те изготвиха 5-годишни бизнес проекти и ги внесоха за утвърждение в КЕВР, само че това стана, преди токът за небитовите консуматори да скочи внезапно. Тогава ВиК операторите желаеха да преизчислят цените и стартира писмена преписка с КЕВР, която първоначално не позволяваше да се вършат промени.

Най-висока към този момент се обрисува цената на водата в Шумен – локалното ВиК предлага от сегашните 3,43 лева с Данък добавена стойност за кубически метър цена за снабдяване, отклоняване и канализационни услуги тя да стане 4,61 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР