Очаква се премиерът Бойко Борисов в понеделник ще се срещне

...
Очаква се премиерът Бойко Борисов в понеделник ще се срещне
Коментари Харесай

Отменя се протестът на кметовете, Борисов ги покани на среща

Очаква се министър председателят Бойко Борисов в понеделник ще се срещне с представители на Националното съдружие на кметовете на кметства, заяви за Българска телеграфна агенция Румен Стоянов, кмет на Калофер и ръководител на сдружението.

Румен Стоянов разясни, още че оповестения по-рано за на следващия ден митинг в София се анулира, точно поради плануваната среща с министър-председателя. Припомняме, че преди месец на безмълвен митинг пред паметника на Христо Ботев в Калофер кметовете на дребни обитаеми места от цялата страна още веднъж сложиха настояванията си и обявиха, че в случай че недоволството им не бъде чуто възнамеряват митинг в София.

Управниците на по-малките обитаеми места от предходната година упорстват всяко кметство да има личен и обезпечен бюджет, а със закон страната да задължи кметовете на общини да съблюдават решенията на общинските препоръки да го привеждат в цялостен размер. Основното неодобрение е подбудено от обстоятелството, че сега никой не може да задължи общинските кметове да превеждат в цялостен размер бюджета, гласуван от общинския съвет за несъмнено кметство. Те желаят също прагът за формиране на кметство да бъде 100 индивида. По думите на кмета на Калофер все още в организацията членуват не по-малко 500 кметове на кметства от страната, а на учредителното заседание на сдружението преди година са били към 100 кметове на кметства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР