Очаква се правителството да обсъди и да вземе решение за

...
Очаква се правителството да обсъди и да вземе решение за
Коментари Харесай

Правителството решава за помощ за пострадалите от наводнения

Очаква се държавното управление да разиска и да вземе решение за даване на диференцирана помощ за потърпевшите от наводненията в Карловско семейства, а хората в региона ще получат като помощ и полагащата им се в такива случаи финансова помощ от Агенцията за обществено подкрепяне.

Ще бъдат предоставени и храна и вода от държавния запас.

Кметът на Карлово  Емил Кабаиванов  увери, че екипи на община Карлово ще посетят всички наводнени къщи, с цел да огледат и опишат породените от бедствието вреди.

И през днешния ден продължава разчистването на образувалите се тиня и наноси от дъждовете и наводненията в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

Пострадали описаха:

„ В къщата всичко плаваше. Няма смисъл от изявленията. Това, което е станало, към този момент е реалност. Щели да отпускат някакви пари, но с 300 лв. какво да направя? Подиграват се с хората “, споделят поданици на наводнените села.

Същевременно Регионалната здравна ревизия в Пловдив популяризира рекомендации към жителите на засегнатите от бедствието обитаеми места, с цел да се избегне разпространяването на заразни болести и инфекции.

Препоръчва се съблюдаване на превантивни ограничения за сигурност, като приложимост на персонални защитни средства при разчистване на засегнатите домове и инфраструктура, да не се употребява храна, залята от водата.

Здравните инспектори дават инструкции и за метода, по който би трябвало да се прави стерилизация след разчистване на пространствата и улиците.

КНСБ през днешния ден дава начало на акция за набиране на материална и финансова помощ за потърпевшите хора от наводненията. Помощта ще се събира в централата на синдиката в София на площад „ Македония “ и в Пловдив на адрес: „ Христо Г. Данов “ 41.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР