Очаква се покачване на размера на лихвите при потребителските и

...
Очаква се покачване на размера на лихвите при потребителските и
Коментари Харесай

Експертен съвет: Ако теглите кредит, погасете го до есента

Очаква се повишаване на размера на лихвите при потребителските и бързите заеми, само че това може да се случи най-рано през есента на 2022 година Експертната оценка е на финансовите анализатори от Microcredit.bg. Съветите са семействата и компаниите, които възнамеряват да теглят заем дребен размер и да го възстановят преди края на годината.

Очакванията са все по-малко хора да аплайват изобщо за заеми, което ще подтиква кредитните институции да оферират по-добри условия едни от други.

Това ще докара до задържане на размера на лихвите, тъй като най-честите маркетингови принадлежности за привличане на клиенти включват по-нисък размер рента, такса и така нататък Фирмите за бързи заеми употребяват този вид тласъци за увеличение на продажбите им и създаване на лоялни клиенти.

Предпочитат се заеми с по-кратък интервал на погашение, които са за период до 2 години. Кредитите до заплата също са доста издирван кредитен артикул, който обезпечава малко средства в точния миг. Те се теглят най-вече за ремонтни действия, погашение на сметки и месечни финансови усложнения и потребителите ги възвръщат бързо и елементарно.

Наблюдава се, че хората избират да аплайват за заеми, които да изплащат на напълно дребни вноски. Експертите регистрират това на несигурността у хората.  

Експертите ни поучават: когато кандидатствате за заем, належащо е да имате основателна причина.

Всички условия по заема би трябвало да бъдат ясни и да бъдат разказани при разнообразни равнища на инфлация. Това на процедура дава убеденост на кредитополучателя, че при постигане на по-високи равнища на инфлация, неговият заем ще бъде с минимално повишаване или такова в рационални граници. 

Друг съвет от специалистите е през идващите месеци, семействата да пробват да покрият колкото може по-голяма сума от заемите си, с цел да може да изпреварят увеличението на лихвите. Това се отнася най-много за заемите, които са с плаваща рента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР